Focaccia cu cartofi si rozmarin

Printeaza

Focaccia cu cartofi si rozmarin din: cartofi, drojdie, ulei de masline, faina, rozmarin.

Ingrediente: Focaccia_cu_cartofi_si_rozmarin

  • 250g de cartofi noi
  • 7g de drojdie uscată
  • 8 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns bolul şi tava
  • 500g de făină albă pentru pâine, plus extra pentru frământat şi presărat în tavă
  • 6 crenguţe de rozmarin

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în apă clocotită, timp de 15 minute, apoi scurge-i şi lasă-i să se răcească de tot. Intre timp, pune o oală cu apă la fiert.
Toarnă 175ml de apă clocotită şi 100ml de apă rece într-uh bol mare. Adaugă drojdia, 1 linguriţă de sare şi 2 linguri ulei de măsline. Amestecă bine, apoi încorporează făina, adăugând încă putină apă, dacă aluatul ţi se pare prea uscat.

Transferă aluatul pe o suprafaţă de lucru curată şi frământă-l timp de 15 minute, până când devine fin şi elastic (presară putină făină pe suprafaţa de lucru, dacă aluatul este prea lipicios), apoi modelează-l într-o formă rotundă. Unge cu ulei interiorul unui bol mare, apoi pune în el aluatul şi întoarce-l de câteva ori pentru a prinde şi acesta puţin ulei. Acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l într-un loc călduros timp de 1 oră sau până când îşi dublează dimensiunile.

Unge cu ulei o tavă mare (circa 26cm x 35cm) şi presară in ea puţină făină. Incinge cuptorul la 200°C. Intinde cu grijă aluatul pentru a se potrivi în tavă, apăsându-l la colţuri. Taie cartofii fierţi în semirondele şi îndeasă-le în aluat la distanţe egale, împreună cu firele de rozmarin şi mai presară câteva fire de rozmarin deasupra.

Acoperă tava cu folie alimentară şi lasă aluatul la dospit alte 45 de minute, îndepărtează folia, toarnă 3 linguri de ulei de măsline pe aluat şi presară putină sare. Coace focaccia în cuptor 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu, iar cartofii sunt uşor rumeniţi.

Când focaccia este gata, scoate-o din cuptor şi stropeşte-o rapid cu alte 3 linguri de ulei, cât este încă fierbinte. Las-o să se răcească vreo 10 minute, apoi răstoarn-o pe un tocător, feliaz-o şi serveşte-o.

Focaccia cu cartofi si rozmarin

Focaccia_cu_cartofi_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.