Focaccia cu ceapa caramelizata
PrinteazaFocaccia cu ceapa caramelizata din: drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ceapa, rosie, rozmarin, parmezan.
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 cana de apa calda
- 1 lingurita de miere
- 2 ½ cani faina
- ½ cesti plus 1 lingura de ulei de masline
- 2 lingurite de sare
- 1 ceapa, taiata felii subtiri
- 1 rosie, feliata
- 2 crengute de rozmarin
- 1/3 cupa parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-un bol mediu, se amesteca impreuna drojdia, apa calda si mierea. Lasati sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Se adauga faina, ulei de masline 1/4 ceasca si 1 lingurita sare. Framantati bine 5-10 minute.
Puneti aluatul intr-un vas uns usor, se acopera cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald pana se dubleaza cantitatea, aproximativ 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 200C.
Scoateti aluatul din castron si intindeti intr-o tava rotunda. Ungeti cu 2 linguri ulei de masline. Lasati sa se odihneasca pana cand aluatul devine pufos, aproximativ 20 de minute.
Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati felii de ceapa, se acopera si se gatesc aproximativ 20 de minute. Acoperiti aluatul cu felii de rosii, ceapa caramelizata, rozmarin, parmezan și sare.
Stropiti cu 2 linguri ulei de masline.
Coaceti aproximativ 20 de minute. Scoateti din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi taiati si serviti.
Pofta buna!