Focaccia cu ceapă şi măsline
PrinteazaO reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si oregano.
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie de bere
- 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru topping:
- 3 cepe medii
- 3 linguri măsline negre fară sâmburi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă măghiran
- oregano
Mod de preparare:
Prepară aluatul de focaccia. Intinde-1 şi aşază-1 într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline.
Taie ceapa sferturi, apoi bucăţi mari. înăbuş-o cu ulei de măsline şi 2 linguri de apă până când devine transparentă.
Amestecă măslinele cu ceapa, cu oregano şi cu măghi- ranul şi pune sare, dacă mai este nevoie.
Acoperă suprafaţa aluatului cu amestecul de măsline şi coace focaccia 25 de minute la 150° C. Scoate-o din cuptor şi serveşte-o fierbinte.
Focaccia cu ceapă şi măsline
Pofta buna!
Incoming search terms:
- focaccia dukan
Nu se vede poza bine de la foccacia asta