Focaccia cu masline si rozmarin
PrinteazaFocaccia cu masline si rozmarin din: masline, rozmarin, sare, ulei de masline, faina, apa, ulei, drojdie, zahar.
- 150 g masline rondele
- 1 crenguta de rozmarin
- sare mare
- ulei de masline
pentru aluat:
- 400 g faina
- 250 ml apa
- 4 linguri de ulei
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Cerne făina într-un vas. Adaygă drojdia şi amestecă, apoi fă o adâncitură în mijloc. Toarnă apa călduţă amestecată cu uleiul, sarea şi zahărul.
Frământă totul până când aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini.
Acoperă aluatul cu un şervet curat şi lasă-l la dospit aproximativ 40 de minute, la loc cald şi ferit de curent.
Intinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi aşază din loc în loc măslinele. Unge cu ulei de măsline şi dă la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.
Spre final, presară rozmarin şi sare mare.
Focaccia cu masline si rozmarin
Pofta buna!