Focaccia cu roşii şi oregano

Printeaza

Gocaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g faină albă
  • 25 g drojdie de bere
  • 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru topping:

  • 2 roşii
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Focaccia cu roşii şi oregano: Prepară aluatul de focaccia, întinde-1 şi aşază-1 într-o tavă unsă cu ulei de măsline.

Lasă aluatul 25 de minute într-un loc cald să crească, apoi presară-1 cu sare şi piper, după gust. Unge-1 cu ulei de măsline.

Spală roşiile şi taie-le rondele cu un cuţit ascuţit.

Aranjează rondelele de roşii pe suprafaţa aluatului, lă­sând între ele o distanţă de 1 cm şi presară-le cu oregano şi un praf de sare

. Coace 20 de minute la 230° C, apoi scoate focaccia din cuptor şi las-o să se răcorească.

Taie focaccia bucăţi şi serveşte-o la gustarea de după-amiază.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • focaccia cu rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.