Focaccia cu roşii şi oregano
PrinteazaGocaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie de bere
- 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru topping:
- 2 roşii
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Focaccia cu roşii şi oregano: Prepară aluatul de focaccia, întinde-1 şi aşază-1 într-o tavă unsă cu ulei de măsline.
Lasă aluatul 25 de minute într-un loc cald să crească, apoi presară-1 cu sare şi piper, după gust. Unge-1 cu ulei de măsline.
Spală roşiile şi taie-le rondele cu un cuţit ascuţit.
Aranjează rondelele de roşii pe suprafaţa aluatului, lăsând între ele o distanţă de 1 cm şi presară-le cu oregano şi un praf de sare
. Coace 20 de minute la 230° C, apoi scoate focaccia din cuptor şi las-o să se răcorească.
Taie focaccia bucăţi şi serveşte-o la gustarea de după-amiază.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- focaccia cu rosii