Focaccia cu rozmarin proaspat
PrinteazaFocaccia cu rozmarin proaspat din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, rozmarin.
- 625 g de făină albă
- 1 1/2 linguriţă de sare
- 1 1/2 linguriţă de zahăr pudră
- 1 lingură de rozmarin proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguriţe de drojdie
- 235 ml de apă călduţă
- 120 ml ulei de măsline de calitate superioară
- câteva crenguţe de rozmarin proaspăt
- 1-2 linguriţe de sare de mare, după gust
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un castron, adăugaţi sarea şi zahărul şi amestecaţi rozmarinul tocat şi drojdia. Faceţi o gaură în mijloc şi turnaţi apa şi 5 linguri de ulei.
Amestecaţi până obţineţi un aluat moale.
Turnaţi amestecul pe o suprafaţă acoperită cu făină şi frământaţi aluatul timp de 5 minute sau până devine moale. Turnaţi amestecul într-un castron tapetat cu făină, acoperiţi parţial şi lasaţi-l să stea o oră într-un loc cald, până când îşi dublează dimensiunile.
Frământaţi-l din nou şi turnaţi-l într-o formă rotundă unsă, adânca de 25 cm, acoperiţi parţial şi lăsaţi amestecul să crească într-un toc călduţ, timp de 40 de minute, până când îşi dublează dimensiunile.
Incălziţi cuptorul la 200° C.
Ungeţi o lingură de lemn şi crestaţi suprafaţa aluatului. Ungeţi-l cu puţin ulei, apoi presaţi crenguţe mici de rozmarin deasupra şi presăraţi sare grunjoasă după gust.
Coaceţi timp de 30 de minute, până când focaccia e rumenită. Ungeţi-o cu uleiul rămas.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!