Focaccia cu rozmarin si masline
PrinteazaFocaccia cu rozmarin si masline din: masline, faina, sare, zahar, ulei, drojdie, rozmarin, sare.
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 500 g făină
- 300 ml apă călduţă
- 1 linguriţă de sare
- 1 lingură de zahăr
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 plic de drojdie uscată
- rozmarin
- sare mare
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvă drojdia în puţină apă călduţă cu zahăr. Pune-o peste făină, adaugă restul de apă călduţă, apoi uleiul, sarea şi puţin rozmarin tocat.
Lasă la crescut o jumătate de oră. Intinde aluatul, dă-i formă rotundă, unge-l cu puţin ulei de măsline, aşază rondele de măsline din loc în loc şi dă-l la cuptor 25 de minute.
La servire, adaugă sare mare si ornează cu rozmarin.
Pofta buna!