Focaccia cu rozmarin si vin alb

Printeaza

Focaccia cu rozmarin si vin alb din: făină tip 550, sare de mare, drojdie granule, ulei de măsline, vin alb sec, apă călduţă, rozmarin verde.

Focaccia cu rozmarin si vin alb

 

 

Ingrediente:

  • 500 g făină tip 550
  • 10 g sare de mare
  • 1 plic (7 g) drojdie granule
  • 70 ml ulei de măsline
  • 50 ml vin alb sec
  • 265 ml apă călduţă
  • 2 fire rozmarin verde

Mod de preparare:

Cerni făina împreună cu sarea în bolul mixerului. Adaugi drojdia, apa călduţă, vinul şi 50 ml ulei, apoi omogenizezi şi frămânţi cu ajutorul mixerului, pentru 10 minute, la viteză mică.

Aluatul poate fi moale şi lipicios. îl scoţi într-un bol uns cu ulei de măsline, acoperi cu folie de plastic şi îl laşi să dospească timp de 1 oră, într-un loc călduţ. Răstorni compoziţia într-o tavă de pizza şi întinzi apăsând uşor, cu degetele.

Laşi să mai dospească timp de 1 oră, apoi faci găuri “în aluat, cu degetul arătător. Pui în fiecare gropiţă crenguţe de roz­marin, ungi blatul cu ulei de măsline şi presari puţină sare de mare.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 220 °C (foc iute), pentru 10 minute, apoi reduci temperatura la 180 °C, pentru 15 minute şi ridici tava pe rândul de sus. Scoţi focaccia coaptă şi, caldă, o stropeşşti din nou cu ulei de măsline.

Focaccia cu rozmarin si vin alb

Focaccia cu rozmarin si vin alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.