Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei
PrinteazaO reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline negre, sare si piper.
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie de bere
- 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
- 1 plic şofran
- sare
pentru topping:
- 3 dovlecei (zucchini)
- 100 g măsline negre fară sâmburi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de focaccia conform reţetei de la pagina 12, adăugând şofranul în apa în care dizolvi drojdia, întinde cu sucitorul o foaie destul de subţire, pune-o într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi las-o să crească într-un loc cald.
Spală dovleceii, şterge-i şi taie-i rondele subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Taie măslinele bucăţi.
Unge suprafaţa aluatului cu ulei de măsline, presară sare, după gust, şi acoperă cu rondelele de dovlecei, aşezân- du-le ca solzii de peşte. Presară măslinele, apoi pune sare şi piper, după gust.
Coace-o circa 20 minute la 220° C, până când marginile devin aurii. Lasă focaccia să se răcorească şi serveşte-o tăiată pătrate.
Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei
Pofta buna!