Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

Printeaza

O reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline negre, sare si piper.

Ingrediente:Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

  • 500 g faină albă
  • 25 g drojdie de bere
  • 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
  • 1 plic şofran
  • sare

pentru topping:

  • 3 dovlecei (zucchini)
  • 100 g măsline negre fară sâmburi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de focaccia conform reţetei de la pagina 12, adăugând şofranul în apa în care dizolvi drojdia, întinde cu sucitorul o foaie destul de subţire, pune-o într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi las-o să crească într-un loc cald.

Spală dovleceii, şterge-i şi taie-i rondele subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Taie măslinele bucăţi.

Unge suprafaţa aluatului cu ulei de măsline, presară sare, după gust, şi acoperă cu rondelele de dovlecei, aşezân- du-le ca solzii de peşte. Presară măslinele, apoi pune sare şi piper, după gust.

Coace-o circa 20 minute la 220° C, până când margi­nile devin aurii. Lasă focaccia să se răcorească şi serveşte-o tăiată pătrate.

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.