Focaccia de cartofi cu rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin si sare.

Ingrediente: Focaccia de cartofi cu rozmarin

  • 350 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 100 g cartofi
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 crenguţă rozmarin
  • sare fină
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte drojdia şi dizolv-o în apă călduţă, adaugă un praf de sare, zahărul şi 1 lingură ulei de măsline. Aşază faina în formă de fântână pe planşetă şi toarnă în mijloc lichidul obţinut.

Fierbe cartofii cu coajă în apă cu un praf de sare, lasă-i să se răcească, curăţă-i şi pasează-i. începe să frămânţi alu­atul cu degetele, încorporând treptat faina şi cartofii pasaţi.

Lucrează aluatul cu palmele, alungindu-1 şi rulându-1 pe lungime. Acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 să creas­că cel puţin 3-4 ore într-un loc răcoros.

Apucă aluatul cu mâinile date prin făină, pune-1 pe o planşetă presărată cu făină şi întinde-1 cu sucitorul, apoi aşază-1 într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline. Apasă cu degetele pentru a forma mici adâncituri în aluat, unge-1 cu ulei de măsline şi presară-1 cu o lingură de sare grunjoasă. Desprinde frunzuliţele de pe crenguţa de rozmarin şi presară-le pe focaccia.

Lasă aluatul să crească 1 oră într-un loc călduţ, apoi coace-1 cel puţin 20-25 de minute la 200° C. Scoate focac­cia din cuptor şi serveşte-o fierbinte, tăiată bucăţi.

Focaccia de cartofi cu rozmarin

Focaccia de cartofi cu rozmarin

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • focaccia cu cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.