Focaccia de cartofi cu rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin si sare.
- 350 g faină albă
- 200 ml apă
- 100 g cartofi
- 1/2 cub drojdie de bere
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- 1 crenguţă rozmarin
- sare fină
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Zdrobeşte drojdia şi dizolv-o în apă călduţă, adaugă un praf de sare, zahărul şi 1 lingură ulei de măsline. Aşază faina în formă de fântână pe planşetă şi toarnă în mijloc lichidul obţinut.
Fierbe cartofii cu coajă în apă cu un praf de sare, lasă-i să se răcească, curăţă-i şi pasează-i. începe să frămânţi aluatul cu degetele, încorporând treptat faina şi cartofii pasaţi.
Lucrează aluatul cu palmele, alungindu-1 şi rulându-1 pe lungime. Acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 să crească cel puţin 3-4 ore într-un loc răcoros.
Apucă aluatul cu mâinile date prin făină, pune-1 pe o planşetă presărată cu făină şi întinde-1 cu sucitorul, apoi aşază-1 într-o tavă unsă cu puţin ulei de măsline. Apasă cu degetele pentru a forma mici adâncituri în aluat, unge-1 cu ulei de măsline şi presară-1 cu o lingură de sare grunjoasă. Desprinde frunzuliţele de pe crenguţa de rozmarin şi presară-le pe focaccia.
Lasă aluatul să crească 1 oră într-un loc călduţ, apoi coace-1 cel puţin 20-25 de minute la 200° C. Scoate focaccia din cuptor şi serveşte-o fierbinte, tăiată bucăţi.
Focaccia de cartofi cu rozmarin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- focaccia cu cartofi