Focaccia de cartofi

Printeaza

O reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi, drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Focaccia de cartofi

  • 400 g griş foarte fin
  • 200 g faină albă
  • 150 g cartofi
  • 400 ml apă
  • 15 g drojdie de bere

pentru topping:

  • 500 g roşii cherry
  • 4-5 1inguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri parmezan
  • 1 linguriţă oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii cu coajă în apă cu un praf de sare. Lasă-i să se răcească, zvântă-i într-un prosop de bucătărie, curăţă-i de coajă şi pasează-i.

Amestecă făina cu grisul şi aşază-le în formă de fântână pe planşetă, pune în mijloc cartofii pasaţi şi drojdia dizolva­tă în puţină apă călduţă şi frământă.

Pune un praf de sare şi adaugă câte puţină apă căldu­ţă, frământând până când obţii un aluat omogen şi moale. Pune-1 într-un castron, acoperă cu folie alimentară şi lasă-1 să crească într-un loc cald circa 2 ore.

Taie roşiile jumătăţi, pune-le într-o tigaie cu ulei încins, oregano, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să fiarbă 10 minute. întinde aluatul, pune-1 într-o tavă rotun­dă şi aşază deasupra roşiile. Presară parmezanul ras.

Coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Scoate focaccia din cuptor şi las-o să se răcorească înainte de a o servi.

Focaccia de cartofi

Focaccia de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.