Focaccia cu masline negre
PrinteazaFocaccia cu masline negre din: faina, apa, lapte, drojdie, zahar, rozmarin, masline negre, rosii uscate, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, fenicul, rosii cherry, ardei iute limete.
- 500 g făină
- 140 ml apă
- 150 ml lapte
- 15 g drojdie
- 10 g zahăr
- rozmarin
- 500 g măsline negre
- 80 g roşii uscate în ulei
- doi cartofi
- o ceapă
- usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de măsline
- fenicul
- roşii cherry
- ardei iute
- limete
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se pasează cu furculiţa şi se lasă să se răcească complet.
Intr-un bol se dizolvă drojdia cu puţin lapte călduţ, zahărul, două linguri cu făină, se lasă să dospească zece minute şi se toarnă peste restul de făină.
Se toarnă apa călduţă şi laptele rămas, două linguriţe cu sare, piper şi pătrunjel.
Se toarnă o lingură cu ulei, se adaugă o linguriţă cu rozmarin, cartofii, roşiile, ceapa şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt.
Se frământă totul până se obţine un aluat omogen potrivit de moale, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit o oră la loc cald.
Se împarte în patru bucăţi, se modelează sub formă de cerc şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se înţeapă aluatul din loc în loc cu ajutorul degetelor.
Se stropeşte cu un amestec din ulei cu puţină apă, sare şi în golurile formate se introduc măsline fără sâmburi.
Se lasă la dospit 30 de minute şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.
Focaccia cu masline negre
Pofta buna!