Focaccia cu rosii uscate si oregano din: pâine, roşii uscate în ulei de măsline, oregano proaspăt, ulei de masline, rosioare, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: 500 g pâine 60 g roşii uscate, în ulei de măsline, tăiate mărunt câteva fire de oregano proaspăt 2 linguri cu ulei de măsline 350 g roşioare 1/2-1 lingură cu sare […]
Focaccia cu oregano
PrinteazaFocaccia cu oregano din: faina, apa, drojdie uscata, ulei de masline, zahar, sare, oregano.
Ingrediente:
- 250 ml apă
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță rasă zahăr
- 1 linguriță de sare
pentru uns focaccia:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri apă
- 1 lingură oregano uscat mărunțit
Mod de preparare:
Încălzești puțin apa și o amesteci într-un castron cu drojdia, uleiul, sarea și zahărul.
Adaugi apoi treptat făina, până obții un aluat moale și nelipicios. Lași aluatul să crească la cald, circa 60 de minute.
Ungi mâinile cu ulei și întinzi aluatul uniform în tavă, iar cu degetul apeși adânc din loc în loc, până atingi tava.
Cu ajutorul unei pensule, ungi aluatul cu uleiul de oregano amestecat cu apă călduță.
Presari deasupra oregano și lași focaccia să crească în tavă, timp de 15-20 de minute.
O coci 25-30 de minute, la 175-180°C, până se rumenește.
După ce o scoți din cuptor, o acoperi cu un prosop și o lași să se răcească.
Pofta buna!
poate iti place si:
Focaccia cu roşii şi oregano
O reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă […]