Focaccia preparata in casa
PrinteazaFocaccia preparata in casa din: faina, drojdie, zahar, ulei, malsine, oregano, busuioc.
- 350 g făină albă
- 200 ml apă călduţă
- 1 pliculeţ drojdie uscată
- 2 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g măsline
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă busuioc
- 1 linguriţă rozmarin
Mod de preparare:
Se amestecă apa cu drojdia şi zahărul şi se lasă 10 minute într-un loc călduţ. Se cerne făina şi se face o gropiţă în mijloc; se toarnă maiaua şi uleiul de măsline.
Se frământă şi se lasă să dospească la cald 1 oră.
Se apasă uşor cu degetele pentru a scoate aerul, apoi se întinde pe planşetă cu sucitorul, se pun deasupra măslinele şi ierburile aromatice. Se închide foaia de aluat, astfel încât umplutura să rămână la mijloc şi se frământă bine de tot.
Se pune aluatul într-o tavă de tort cu pereţii detaşabili şi se nivelează cu o lingură. Se lasă la cald să dospească 20 min. Se fac apoi cu degetul câteva găuri în aluat şi se lasă să crească alte 20 min.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se toarnă peste aluat ulei de măsline, să intre bine în găurelele din aluat. Se presară sare de mare, ierburi şi câteva feliuţe de măsline.
Se dă tava la cuptor 20-25 minute, până se formează o crustă aurie. Se desfac pereţii tăvii, se scoate focaccia si se lasă puţin să se răcească.
Pofta buna!