Focaccia cu rosii uscate si oregano
PrinteazaFocaccia cu rosii uscate si oregano din: pâine, roşii uscate în ulei de măsline, oregano proaspăt, ulei de masline, rosioare, sare de mare grunjoasa.
Ingrediente:
- 500 g pâine
- 60 g roşii uscate, în ulei de măsline, tăiate mărunt
- câteva fire de oregano proaspăt
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 350 g roşioare
- 1/2-1 lingură cu sare de mare grunjoasă
- o tavă cu dimensiunile de 30 x 23 cm, bine unsă
Mod de preparare:
Pune pâinea într-un mixer cu un cârlig pentru aluat. Adaugă 300 ml apă caldă şi 2 linguri de ulei din conserva cu roşii.
Mixează timp de 3 minute pentru a obţine un aluat moale.
Frământă aluatul 5 minute, apoi încorporează roşiile uscate. Nu adăuga făină chiar dacă aluatul este foarte lipicios.
Modelează o bilă pe care o aşezi într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie de plastic. Lasă aluatul în loc cald timp de 30-40 de minute, până când s-a dublat în dimensiune.
Amestecă-l apoi cu 1 lingură cu frunze de oregano. întinde aluatul cât dimensiunea tăvii şi apasă-l cu degetele din loc în loc.
Taie roşioarele în jumătate şi introdu-le în adâncituri. Acoperă tava cu folie şi las-o la cald 15-30 minute, până se încălzeşte cuptorul.
încălzeşte cuptorul la temperatură mare. Scoate folia şi stropeşte focaccia cu ulei. Coace-o timp de 30 minute, până când se rumeneşte bine. Presară sare deasupra şi las-o să se răcească.
Focaccia cu rosii uscate si oregano
Pofta buna!