Focaccia cu rosii uscate si oregano

Printeaza

Focaccia cu rosii uscate si oregano din: pâine, roşii uscate în ulei de măsline, oregano proaspăt, ulei de masline, rosioare, sare de mare grunjoasa.

 

 

Ingrediente:

  • 500 g pâine
  • 60 g roşii uscate, în ulei de măsline, tăiate mărunt
  • câteva fire de oregano proaspăt
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 350 g roşioare
  • 1/2-1 lingură cu sare de mare grunjoasă
  • o tavă cu dimensiunile de 30 x 23 cm, bine unsă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Pune pâinea într-un mixer cu un cârlig pentru aluat. Adaugă 300 ml apă caldă şi 2 linguri de ulei din conserva cu roşii.

Mixează timp de 3 minute pentru a obţine un aluat moale.

Frământă aluatul 5 minute, apoi încorporează roşiile uscate. Nu adăuga făină chiar dacă aluatul este foarte lipicios.

Modelează o bilă pe care o aşezi într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie de plastic. Lasă aluatul în loc cald timp de 30-40 de minute, până când s-a dublat în dimensiune.

Amestecă-l apoi cu 1 lingură cu frunze de oregano. întinde aluatul cât dimensiunea tăvii şi apasă-l cu degetele din loc în loc.

Taie roşioarele în jumătate şi introdu-le în adâncituri. Acoperă tava cu folie şi las-o la cald 15-30 minute, până se încălzeşte cuptorul.

încălzeşte cuptorul la temperatură mare. Scoate folia şi stropeşte focaccia cu ulei. Coace-o timp de 30 minute, până când se rumeneşte bine. Presară sare deasupra şi las-o să se răcească.

Focaccia cu rosii uscate si oregano

Focaccia_cu_rosii_si_oregano

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.