Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras
PrinteazaO reteta delicioasa de foccacia umpluta cu fasole si ardei gras din: faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, untura, zahar, sare, fasole pestrita, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, branza de capra, ulei de masline extravirgin si sos tabasco.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 pliculeţ de drojdie
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură untură
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru umplutură:
- 150 g fasole pestriţă, fiartă
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1/2 ceapă albă
- 200 g brânză de capră, mai moale
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3-4 picături tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru focaccia (cu excepţia unturii) şi prepară un aluat elastic şi omogen; acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 circa 3 ore să crească. Când aluatul este gata, toacă ceapa şi căleşte-o 2-3 minute, apoi adaugă ardeii tăiaţi fâşii subţiri şi căleşte totul încă 10 minute.
Intre timp, pasează fasolea fiartă până când obţii un piure, adaugă tabasco şi amestecă bine, apoi pune-o în tigaie, peste ardei, şi potriveşte-i gustul cu sare şi piper.
Întinde aluatul în două foi rotunde. Pune pe una dintre ele brânza sfărâmată, pe toată suprafaţa, apoi compoziţia de fasole cu ardei gras. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat şi lipeşte marginile. Crestează suprafaţa aluatului (nu prea adânc) şi unge-l cu untură. Coace focaccia circa 25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras
Pofta buna!
Imi place reteta de focaccia