Focaccia umplută
PrinteazaO reteta de focaccia umpluta din: mazare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, focaccia, rosii deschidratate, masline, frunze de salata verde, avocado, sare si piper.
- 400g mazăre în conservă, scursă şi clătită
- sucul unei lămâi
- 1 căţel usturoi
- 50 ml ulei măsline
- 1 focaccia de 20 cm cu roşii uscate
- 100 g roşii deshidratate în ulei scurse
- 50 g măsline negre marinate fără sâmburi
- 30 g frunze de salată verde
- 1 avocado copt, curăţat de sâmbure, decojit, tăiat în bucăţi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi, amestecă mazărea şi usturoiul într-un robot de bucătărie şi adaugă jumătate din sucul de lămâie şi uleiul. Adaugă sare şi piper după gust. Taie focaccia în trei straturi orizontale de aceeaşi grosime, întinde amestecul pe primele două straturi.
Acoperă stratul de mijloc cu roşii, măsline şi frunze de salată verde. Amestecă avocado cu restul de suc de lămâie. Adaugă sare şi piper, împrăştie-le deasupra şi suprapune feliile de focaccia. Răceşte cu cel puţin 15 minute înainte de servire.
Focaccia umplută
Pofta buna!