Focaccia cu vinete şi brânză de capră
PrinteazaO reteta delicioasa de focaccia cu vinete si branza de capra din: faina, faina de porumb, faina de quina, apa, ulei de porumb, drojdie uscata, zahar, sare, vinete, branza de capra, coriandru, nucsoara, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei iute, sare si piper.
- 200 g faină albă
- 100 g faină de porumb fină
- 100 g faină de quinoa
- 200 ml apă
- 4 linguri ulei de porumb
- 1/2 plic de drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru umplutură:
- 2 vinete mai mult sferice decât lungi
- 250 g brânză proaspătă de capră
- câteva fire de coriandru
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru focaccia şi prepară un aluat neted şi omogen. Acoperă-l şi lasă-l să crească circa 3 ore într-un loc uscat şi ferit de curenţii de aer. Intre timp, taie vinetele bucăţi, sărează-le şi pune-le la scurs între două funduri de lemn, aşezând deasupra o greutate.
După circa 30 de minute clăteşte-le, scurge-le, taie-le cuburi şi pune-le într-o tigaie cu ulei încins în care ai călit în prealabil ceapa şi ardeiul iute tocate mărunt.
Acoperă tigaia cu un capac şi lasă-le să se înăbuşe. După circa 5 minute, potriveşte gustul cu sare şi piper, adaugă nucşoara şi coriandrul.
Intinde două foi rotunde de aluat, înţeapă una dintre ele cu furculiţa şi presară brânza. Pune deasupra compoziţia de vinete şi apoi coriandrul tocat.
Acoperă cu cealaltă bucată de aluat şi lipeşte bine marginile. Coace focaccia 25-30 de minute în cuptorul încălzit la 220° C şi serveşte-o fierbinte.
Focaccia cu vinete şi brânză de capră
Pofta buna!