Focaccia
PrinteazaFocaccia din: faina, drojdie, praf de copt, apa, ulei de masline, miere, ceapa, rosii cherry, masline, parmezan si sare.
- 800 g făină
- 1/2 cub (20 g) drojdie
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 300 ml apă
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe miere
- 1 ceapă
- 10 roşii cherry
- 20 măsline fără sâmburi
- 150 g parmezan
- sare
Mod de preparare:
Amesteci drojdia împreună cu mierea, 1 lingură de făină şi 100 ml apă călduţă. Laşi maiaua să crească 20 de minute, la cald.
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua crescută, praful de copt, restul de apă călduţă, 1/2 linguriţă de sare şi 2 linguri de ulei. Amesteci până la omogenizare, fără să insişti.
Acoperi castronul cu un şervet, până când pregăteşti legumele.
Speli roşiile şi le tai în jumătăţi. Cureţi ceapa şi o tai solzişori subţiri. Razi fin parmezanul.
Incălzeşti cuptorul la foc iute (220 °C). Tapetezi tava aragazului (30×40 cm) cu hârtie de copt pe care o ungi cu uleiul rămas. Intinzi uniform aluatul, presându-l cu degetele. Presari uniform roşiile, măslinele şi parmezanul ras.
Introduci tava în cuptorul cald, pentru 5 minute la foc iute, apoi pentru alte 10-15 minute la foc mediu.
Consumi focaccia ca atare, caldă sau rece, ori în loc de pâine, alături de supe sau ciorbe.
Focaccia
Pofta buna!