Foccacia umpluta

Printeaza

Foccacia umpluta din: drojdie, faina, apa, sare, oregano, branza feta, masline, ardei gras, rosii uscate, ulei, boabe de porumb si maioneza.

Ingrediente:Foccacia_umpluta

  • 40 g drojdie
  • 800 g făină
  • 400 ml apă
  • un praf sare
  • oregano

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză feta
  • 150 g măsline feliate
  • un ardei gras
  • 2-3 roşii uscate
  • ulei
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 4 linguri maioneză

 

Mod de preparare:

Drojdia se desface în putină apă călduţă, se adaugă două mâini de făină, se amestecă si se lasă 30 de minute să acţioneze.

In restul de făină se face un gol, se pun drojdia crescută, apa si un praf de sare. Se frământă energic 10 minute.

Se adună aluatul într-o bilă, se presară cu făină si se lasă 90 de minute să crească si să-şi dubleze volumul.

După ce a crescut, se mai frământă 30 de secunde, apoi se împarte aluatul în patru bucăţi.

Se întind bucăţile de aluat după dorinţă, se umplu cu ingredientele menţionate, ca nişte portofele, se stropesc cu ulei şi se presară cu oregano.

Se transferă în tava de copt, se lasă să mai crească 10 minute şi apoi se coc 25 de minute.

Se scot şi se taie după ce s-au răcit şi se servesc unse cu maioneză.

Foccacia umpluta

Foccacia_umpluta

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.