Foccacia de casa din: maia, apa, ulei de masline, sare, faina, rozmarin, usturoi. Poate te intereseaza si: Foccacia umpluta Foccacia cu avocado si oua de prepelita Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras Ingrediente: 1 cana maia 2 cani apa 4 linguri ulei de masline 1 1/2 lingurita sare 4 cesti făină 2 linguri rozmarin […]
Foccacia
PrinteazaCa toate lipiile, foccacia are şi ea o istorie străveche, provenind probabil de la etrusci sau de la grecii antici.
Este o specialitate din Ligura, iar Antonio Carluccio, maestru-bucătar şi proprietar de restaurant din Anglia, afirmă că cea mai bună foccacia este cea produsă în satul de pescari Camogli.
Foccacia şi-a sporit, în ultimii ani, popularitatea în Marea Britanie şi în Statele Unite. In aceste ţări, pe suprafaţa lipiilor se fac mici crestături sau adâncituri, înainte de coacere, care se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu sare, iar la urmă se înfig crenguţe de rozmarin.
In Italia, foccacia este deseori unsă cu pastă de tomate, înainte de a fi coaptă. Lipia se poate coace într-o tavă unsă cu grăsime sau se poate aranja într-o cratiţă mare, pătrată sau dreptunghiulară.
O variantă de foccacia se prepară dintr-un aluat împărţit în două şi întins, ca aluatul de ştrudel. în cratiţă se aşază un strat de aluat, se umple cu brânză stracchino, apoi se adaugă al doilea strat de aluat şi se stropeşte cu ulei de măsline.
Alte variante de foccacia sunt presărate cu felii de măsline sau alune.
Foccacia
Poate iti place si:
Foccacia umpluta
Foccacia umpluta din: drojdie, faina, apa, sare, oregano, branza feta, masline, ardei gras, rosii uscate, ulei, boabe de porumb si maioneza. Ingrediente: 40 g drojdie 800 g făină 400 ml apă un praf sare oregano Pentru umplutură: 200 g brânză feta 150 g măsline feliate un ardei gras 2-3 roşii uscate ulei 4 linguri boabe […]
Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita
Foccacia cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde. […]
Pofta buna!