Foi cu crema de nuci

Printeaza

Foi cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala, bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata.

Ingrediente:Foi_cu_crema_de_nuci

pentru foi:

  • 3 oua
  • 800 g faina
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri suc de lamaie strecurat

pentru crema de nuci:

  • 200 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 200 g nuci macinat
  • o lingura cacao
  • 200 g unt

pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt

pentru servit:

  • 100 g nuca macinata

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se freacă sau se mixează ouăle cu zahărul şi după ce se obţine o cremă albă, spumoasă, se adaugă uleiul, apa, bicarbonatul strins cu lămâie, făina.

Se amestecă şi se frământă. Se împarte aluatul în trei si se întind trei foi egale.

Se aşază fiecare foaie pe fundul tăvii mari de aragaz şi se coc maximum 8 minute.

Se scoate o foaie coaptă, se pune pe un grătar la răcit şi se pune o alta la copt.

Pentru cremă, laptele cu zahărul se fierb şi, când dă în clocot, se adaugă nucile amestecate în prealabil cu cacaua.

Se lasă la foc mic până devine groasă, se trage de pe foc şi se pune untul tăiat. Se amestecă energic.

In tava mare de aragaz se pune o foaie coaptă şi răcită, se pune un prim strat de cremă şi se continuă până la termin­area ingredientelor.

Pentru glazură, la bain-marie se pun ciocolata bucăţi şi un­tul şi, separat, se încălzeşte frişca.

După ce s-a topit ciocola­ta, se amestecă în frişca lichidă călduţă. Se amestecă energic şi se toarnă peste prăjitură.

Se presară nucă fin măcinată şi se lasă prăjitura într-un loc răcoros până a doua zi.

 

Foi cu crema de nuci

Foi_cu_crema_de_nuci

Pofta buna!

 

 

 

Prajitura de foi cu cafea

Prajitura de foi cu cafea din: oua, zahar, nuca, faina, apa minerala, cafea, praf de copt, mascarpone, cacao. Ingrediente: Pentru foi: 8 albuşuri 10 linguri zahăr 10 linguri nuca măcinată 6 linguri făină 4 linguri apă minerală o linguriţă zeamă de lămâie un plic praf de copt Pentru cremă: 500 g mascarpone 3 linguri cremă de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.