Foi de cremes

Printeaza

Foi de cremes din: faina, unt, zahar, rom, apa minerala, sare.

Ingrediente:Foi de cremes

  • 500 g făină
  • 300 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 lingură zahăr tos
  • 1 linguriţă aromă de rom
  • 125-150 ml apă minerală
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu 120 g făină şi cu aroma de rom şi se împarte în trei.

Restul de făină se amestecă cu gălbenuşurile, cu zahărul tos şi cu sarea, se frământă adăugând apă minerelă cât absoarbe pentru a se obţine un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la odihnit 30 de minute. Pe planşeta presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 0,5 cm grosime.

Cu ajutorul unui cuţit cu lamă plată se unge pe aluat prima parte de unt.

Se pliază marginile aluatului de sus la mijlocul foii, apoi se acoperă cu partea de jos, după care partea din dreapta se pliază la mijloc şi se acoperă cu partea din stânga.

Se lasă 1 oră la odihnit ta rece, apoi se repetă plierea şi odihnirea încă de două ori. Aluatul se întinde în grosime de 5 mm şi se taie 4 foi de 26×31 cm.

Se transferă pe tăvi şi se coc 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se lasă la răcorit pe tăvi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.