Foi cu cremă

Printeaza

O reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca, ciocolata.

Ingrediente:

  • ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte
  • 125 g zahăr
  • 200 g unt
  • esenţe, după gust

Ingrediente decor:

  • frişcă
  • ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru foi, amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni aluatul într-o tavă presărată cu făină şi dai la copt pentru 10-15 minute. O scoţi şi o laşi deoparte să se răcească. Repeţi operaţiunea şi pentru celelalte două foi. Pentru cremă, pui la fiert laptele cu zahărul pentru 5 minute.

Apoi adaugi esenţa şi laşi să se răcească. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare să le desfaci şi apoi torni peste acestea siropul răcit. Pui pe foc şi amesteci mereu să nu se transforme în cocoloaşe. Dai deoparte şi, după ce s-a răcit, adaugi untul înmuiat la temperatura camerei. Pui bucăţi din el, nu tot odată şi amesteci.

Umpli foile cu această cremă şi decorezi cu frişcă pusă în poş. Presari ciocolata rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.