Foi cu fistic si crema
PrinteazaFoi cu fistic si crema din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, vanilie, fistic.
Pentru foi:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
Pentru cremă:
- 800 ml lapte
- o păstaie vanilie
- 6 gălbenuşuri
- 160 g zahăr
- 80 g făină
- 250 g fistic nesărat
Mod de preparare:
Pentru foi, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apoi făina. Se amestecă uşor, apoi se coc 3 foi separat, pe fundul unei tăvi de copt, tapetată cu hârtie.
Pentru cremă, laptele se pune la fiert cu păstaia de vanilie tăiată în două pe lung.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina, se toarnă laptele, se pune din nou pe foc şi se fierbe amestecând pentru a evita prinderea.
Se lasă crema fiartă la răcit în totalitate şi apoi se asază între foi, presărând fisticul mărunţit. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, se presară cu fistic şi se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Pofta buna!