Foi de primavara

Printeaza

Foi de primavara din: oua, lapte, zahar, miere, bicarbonat, margarina, faina, gris, unt, zahar pudra, lamaie, gem de prune sau caise.

Ingrediente:Foi de primavara

Pentru foi:

  • 1 ou
  • 5 linguri lapte
  • 180 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 50 g mărgărină
  • 400 g făină

Pentru cremă:

  • 1/2l lapte
  • 3-4 linguri de griş
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 250 g gem de prune sau de caise

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foile aşa:

Oul, laptele, mierea, zahărul, margarina şi bicarbonatul le fierbi împreună pe abur până formezi o pastă spumoasă.

Laşi compoziţia să se răcească şi adaugi 400 g făină, după care amesteci bine până se formează o cocă. Din ea faci 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii. între timp, pregăteşti crema.

Pregăteşti crema aşa:

Fierbi 1/2 l de lapte cu grisul până se îngroaşă. Laşi apoi la răcit. Amesteci untul cu zahărul pudră, după care încorporezi treptat compoziţia de griş şi zeama de lămâie.

Aşezi o foaie pe tavă, deasupra întinzi jumătate din crema obţinută, pui cea de-a doua foaie, o ungi cu gem, pui şi a treia foaie, crema rămasă şi, la final, ultima foaie.

Presari prăjitura cu zahăr pudră sau o ungi cu o glazură, la alegere.

 

Foi de primavara

Foi de primavara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.