Foi de primavara
PrinteazaFoi de primavara din: oua, lapte, zahar, miere, bicarbonat, margarina, faina, gris, unt, zahar pudra, lamaie, gem de prune sau caise.
Pentru foi:
- 1 ou
- 5 linguri lapte
- 180 g zahăr
- 2 linguri miere
- 1 linguriţă bicarbonat
- 50 g mărgărină
- 400 g făină
Pentru cremă:
- 1/2l lapte
- 3-4 linguri de griş
- 200 g unt
- 300 g zahăr pudră
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 250 g gem de prune sau de caise
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Oul, laptele, mierea, zahărul, margarina şi bicarbonatul le fierbi împreună pe abur până formezi o pastă spumoasă.
Laşi compoziţia să se răcească şi adaugi 400 g făină, după care amesteci bine până se formează o cocă. Din ea faci 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii. între timp, pregăteşti crema.
Pregăteşti crema aşa:
Fierbi 1/2 l de lapte cu grisul până se îngroaşă. Laşi apoi la răcit. Amesteci untul cu zahărul pudră, după care încorporezi treptat compoziţia de griş şi zeama de lămâie.
Aşezi o foaie pe tavă, deasupra întinzi jumătate din crema obţinută, pui cea de-a doua foaie, o ungi cu gem, pui şi a treia foaie, crema rămasă şi, la final, ultima foaie.
Presari prăjitura cu zahăr pudră sau o ungi cu o glazură, la alegere.
Foi de primavara
Pofta buna!