Pachetele dulci cu dovleac din: dovleac, zahar, scortisoara, ou, lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 800 g 1 kg dovleac curăţat 3 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă sare 1 gălbenuş Mod de preparare: Ţii aluatul foitaj la decongelat. Dai dovleacul prin râzătoare, apoi 3 amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Storci […]
Foi dulci cu alune
PrinteazaFoi dulci cu alune din: oua, zahar tos, lapte, crema de ciocolata, cacao, zahar pudra, alune prajite, unt, faina, frisca.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 180 g zahăr tos
- 180 g făină
- 800 ml lapte dulce
- două pliculeţe cremă de ciocolată din comerţ
- două linguri de cacao
- două linguri de zahăr pudră
- 100 g alune prăjite nesărate
- unt şi făină pentru tapetat
- frişca
Mod de preparare:
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul tos până când îşi dublează volumul.
Albuşurile se mixează până când nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se amestecă gălbenuşurile cu făina, se adaugă albuşurile şi se omogenizează totul cu o lingură ca să nu se lase compoziţia.
Se ung cu unt şi se tapetează cu făină coli de hârtie dreptunghiulare, se întinde compoziţia şi se coc foile pe rând timp de 8-10 minute.
Se scot cu grijă de pe coli şi se lasă să se răcească. Se ung cu cremă, se presară alune măcinate, se suprapun, se decorează cu cacao şi zahăr pudră.
Foi dulci cu alune
Palmieri dulci
Aceste produse de patiserie cu un aspect deosebit se fac din acelaşi aluat de foitaj, cu drojdie şi unt, care se foloseşte şi pentru prepararea croasanţilor, a celebrului pairi au chocolat şi a altor delicatese similare. Primii palmieri au fost produşi la începutul secolului XX, la Paris. Aluatul se prelucrează după aceeaşi metodă care se […]
Pofta buna!
O prajitura foarte buna. Eu am adaugat si migdale.