Tort de foi cu fructe din: faina, zahar, miere, margarina, bicarbonat, banane, lamaie, nuci. Ingrediente: 450 g făină 200 g zahăr pudră 3 linguri miere 200 g margarină o linguriţă bicarbonat 2 banane 2 pachete margarină 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat sucul unei lămâi 150 g nuci fructe, după gust Mod de […]
Foi fine cu crema
PrinteazaFoi fine cu crema din: oua, zahar, faina, galbenusuri, zahar, apa, unt, cacao.
pentru foi:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
pentru crema:
- 7 galbenusuri
- 200 g zahar
- 600 ml apa
- 300 g unt
- o lingura cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile si făina.
Tava mare a aragazului se tapetează cu hârtie şi se toarnă aluatul care se întinde pe toată suprafaţa.
Trebuie să se obţină o foaie subţire. Se coace 10 minute si apoi se lasă în tavă. Se scoate cu atentie şi se taie triunghiuri.
Pentru cremă, se mixează untul pentru a scoate apa. Zahărul şi apa se pun la fiert pentru 5 minute.
Gălbenuşurile se freacă si, după ce siropul a făcut bule pe foc, se toarnă peste acesta amestecând energic.
Se amestecă până ce se răceşte. Apoi, se omogenizează cu untul bătut şi cacaua si se pune crema într-un poş.
Pentru a servi prajitura se pun alternativ straturi de foaie subtire si crema din pos.
Foi fine cu crema
Pofta buna!
Foi cu fistic si crema din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, vanilie, fistic. Ingrediente: Pentru foi: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei Pentru cremă: 800 ml lapte o păstaie vanilie 6 gălbenuşuri 160 g zahăr 80 g făină 250 g fistic nesărat Mod de preparare: Pentru foi, se bat […]
Pofta buna!
De retinut prajitura asta 🙂