Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca
PrinteazaFoi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca din: oua, zahar, nuci, bicarbonat, miere, sare, faina, lapte, cacao, unt, ciocolată tartinabilă sau cocolată rasă, esenţă de rom, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană nuci pisate
- 1 lingură bicarbonat
- 4 linguri miere
- 1 vârf cuţit cu sare
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 150 g nucă măcinată
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 4 linguri cacao
- 250 g unt
- 3 linguri ciocolată tartinabilă sau 100 g ciocolată rasă
- esenţă de rom
- ciocolată neagră, pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un castron mixezi ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi adaugi pe rand celelalte ingrediente si amesteci bine pans obtii un aluat legat.
Acest aluat il imparti in 4 parti egale si coci foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de uşor, pentru că acest aluat poate fi „cârpit” direct pe fundul tăvii.
Infăinezi coca ca s-o poţi întinde uşor cu sucitorgl şi dai foaia în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până capătă o culoare arămie.
Pentru crema amesteci bine făina eu zahărul şi cacao, pe urmă pui laptele, puţin pâte puţin, să nu se facă cocoloaşe.
Aşezi vasul pe foc mic şi, când se face ca o ciulama, dai vasul deoparte şi adaugi un pachet de unt. Amesteci puţin şi pui din nou pe foc, amestecând tot timpul până se topeşte tot untul.
Dai deoparte crema si o lasi sa se raceasca. Adaugi apoi esenta de rom, nuca macinata si ciocolata tartinabila si mixezi bine, imparti crema in 4 parti egale si o distribui intre foi.
Ungi si ultima foaie, presari ciocolata rasa si o dai la rece pana a doua zi, acoperita cu folie alimentara.
Pofta buna!