Martipan cu scortisoara din: miere, zahar, faina, oua, scortisoara, praf de copt, nuca, unt. Ingrediente: 500 g miere 500 g zahăr 1 kg făină sare 4 ouă 1 linguriţă cu scorţişoară şi cuişoare pulbere 1 pachet praf de copt 250 g nucă coajă rasă de lămâie şi portocală în amestec 1 linguriţă cu unt […]
Foi de marţipan cu cremă de caise
PrinteazaFoi de marţipan cu cremă de caise din: migdale, miere, albusuri, caise si unt.
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu mierea pentru a obţine o pastă din care întindeţi două foi egale ca dimensiune (aproximativ, 20x25cm).
Lăsati-le în repaus cât timp treceţi caisele prin maşina de tocat.
Amestecaţi pasta de caise cu unt pentru a o subţia puţin apoi întindeţi-o pe o foaie şi acoperiţi cu cea de-a doua.
Presaţi puţin pentru a se aranja crema de caise, apoi lăsati prăjitura la rece pentru câteva ore înainte de tăiere.
Foi de marţipan cu cremă de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort de caise cu martipan
Tort de caise cu martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente, scortisoara, coniac, gem, suc de lamaie, martipan. Ingrediente: Pentru blat: 750 g amestec de fructe uscate 200 g cireșe 100 g zahar […]
Pofta buna!