Foi cu mere

Printeaza

Foi cu mere din: faina de grau, apa, untdelemn, sare, zahar, mere, coaja de lamaie, zahar pudra, galbenus de ou, si o cana de lapte.

Ingrediente:

  • făină de grâu (cât e nevoie pentru a obţine un aluat moale)
  • 7 linguri de apă
  • 7 linguri de untdelemn
  • 7 linguri de zahăr
  • un praf de sare

pentru umplutură:

  • 7 mere
  • 3 linguri de făină (sau o lingură cu vârf de amidon alimentar)
  • 4 linguri de zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie

pentru decor:

  • zahăr pudră

facultativ:

  • un gălbenuş de ou
  • o cană de lapte

 

Mod de preparare:

Foi cu mere: Foile se prepară din apă, untdelemn, zahăr, sare şi făină cât simte fiecare gospodină, la mână, că este nevoie pentru a obţine un aluat moale.

Aluatul se frământă, se lasă 10 minute să se odihnească, apoi se întind două foi care se coc în cuptor, în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Merele se curăţă de coajă, se taie în patru şi li se scoate căsuţa sâmburilor.

Se adaugă puţină apă şi două linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă până se pătrund bine şi se formează un sirop gros.

Separat, se pregăteşte o cremă ca de budincă, dintr-o cană de apă, două linguri de zahăr, faină sau amidon, coaja rasă de la o lămâie.

Dacă suntem în săptămâna albă, în loc de apă se poate folosi o cană de lapte şi un gălbenuş de ou.

Se trage deoparte şi, cât este caldă încji, se amestecă în ea merele, cu siropul lor. Se pune crema astfel obţinută între cele două foi de plăcintă. Se dă la rece şi se taie a doua zi. Se presară zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • foi cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.