Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba din: foitaj congelat, ou, zahar tos, frişcă lichidă, zahăr pudră, căpşuni, coaja de lamaie, ciocolată albă. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1 ou 100 g zahăr tos 500 ml frişcă lichidă 150 g zahăr pudră 300 g căpşuni coaja rasă de la 1 lămâie 150 g ciocolată albă zahăr pudră, pentru decor […]
Foi cu miere si ciocolata
PrinteazaFoi cu miere si ciocolata din: faina, oua, zahar, miere, unt, bicarbonat, nuci, dulceata, ciocolata.
- un kg făină
- 5 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g miere
- 250 g unt topit
- 2 linguriţe bicarbonat
- coajă de lămâie
- 260 g dulceaţă de caise
- 250 g nuci
- 250 g zahăr
- 250 g ciocolată
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă untul topit şi mierea şi se amestecă.
Se adaugă bicarbonatul şi coaja de lămâie, se amestecă şi se pune făina.
Aluatul obţinut se împarte în 5 foi care se întind şi se aşază în tava de copt uşor unsă, alternativ cu amestec de dulceaţă, nuci şi zahăr. Se coace 30 de minute.
După răcirea completă se acoperă cu amestec de ciocolată topită şi smântână. Se lasă să se închege şi apoi se taie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, rom si nuca din: oua, zahar, nuci, bicarbonat, miere, sare, faina, lapte, cacao, unt, ciocolată tartinabilă sau cocolată rasă, esenţă de rom, ciocolata neagra. Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 1 cană nuci pisate 1 lingură bicarbonat 4 linguri miere 1 vârf cuţit cu sare făină cât cuprinde Pentru cremă: […]
Pofta buna!