Foi cu miere şi cremă de lămâie
PrinteazaO reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie.
pentru foi:
- 1 ou
- 400 g făină
- 40 g zahăr pudră
- 60 g unt moale
- 2 linguri alune fin măcinate
- 3 linguri de miere
pentru cremă:
- 3 lămâi mari
- 3 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 100 g unt
Mod de preparare:
Foile: Intr-un castron se sparge oul, se adaugă zahărul şi alunele fin măcinate. Se pune făina dintr-o dată şi se fărâmiţează cu degetele. Aluatul sfărâmat se pune pe masa de lucru uşor înfăinată şi se adaugă untul tăiat bucăţele.
Se frământă până ce se obţine un aluat în care, la final, se adaugă mierea. Se amestecă si se pune aluatul într-o folie 30 de minute la rece.
Crema: Sucul de la două lămâi se pune într-o cratiţă cu zahărul şi untul. Se lasă 3 minute la foc mic, amestecând mereu. Se răzuie coaja celei de-a treia lămâi şi se pune în cratiţă. Se bat ouăle separat şi apoi se toarnă şi ele, amestecând, tot la foc mic până ce crema devine groasă şi se lasă la răcit.
Aluatul se scoate din figider, se împarte în şase bile din care se întind foi care se coc pe fundul tăvii. După ce toate foile s-au copt şi răcit, se pune crema. Se lasă 24 de ore la rece.
Foi cu miere şi cremă de lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- foi cu miere si crema de lamaie