Foi cu miere şi cremă de lămâie

Printeaza

O reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie.

Ingrediente:Foi cu miere şi cremă de lămâie

pentru foi:

  • 1 ou
  • 400 g făină
  • 40 g zahăr pudră
  • 60 g unt moale
  • 2 linguri alune fin măcinate
  • 3 linguri de miere

pentru cremă:

  • 3 lămâi mari
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Foile: Intr-un castron se sparge oul, se adaugă zahă­rul şi alunele fin măcinate. Se pune făina dintr-o dată şi se fărâmiţează cu dege­tele. Aluatul sfărâmat se pune pe masa de lucru uşor înfăinată şi se adaugă untul tăiat bucăţele.

Se frământă până ce se obţine un aluat în care, la final, se adaugă mierea. Se amestecă si se pune aluatul într-o folie 30 de minute la rece.

Crema: Sucul de la două lămâi se pune într-o cratiţă cu zahărul şi untul. Se lasă 3 minute la foc mic, amestecând mereu. Se răzuie coaja celei de-a treia lămâi şi se pune în cratiţă. Se bat ouăle separat şi apoi se toarnă şi ele, amestecând, tot la foc mic până ce crema devine groasă şi se lasă la răcit.

Aluatul se scoate din figider, se împarte în şase bile din care se întind foi care se coc pe fundul tăvii. După ce toate foile s-au copt şi răcit, se pune crema. Se lasă 24 de ore la rece.

Foi cu miere şi cremă de lămâie

Foi cu miere şi cremă de lămâie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • foi cu miere si crema de lamaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.