Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
PrinteazaFoi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 3 linguri miere
- 250 g mascarpone
- 200 g zahar
- 50 g unt
- 3 lingurite lapte
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 2 linguri nes sau cappucino
- 500 g smantana sau frisca
- 4 oua
- 250 g zmeura
Mod de preparare:
Pe foc, amesteci mierea cu 100 g zahăr, untul, laptele şi bicarbonatul. Fierbi totul până ce compoziţia devine maronie.
Laşi la răcit şi amesteci cu oul bătut şi cu făina. Trebuie să rezulte o cocă potrivită ca şi consistenţă.
Impărţi aluatul în 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii de aragaz.
Amesteci smântână cu 100 g zahăr, iar gălbenuşurile cu nesul până devine o compoziţie omogenă. Adaugi albuşurile şi omogenizezi.
Dai compoziţia la congelator, amestecând periodic. Umpli foile cu îngheţată doar cu 15 minute înainte de servire.
Apoi pui foile umplute la congelator timp de 10 minute, le scoţi şi întinzi deasupra un strat de cremă mascarpone.
Ornezi cu zmeură şi tai tortul rapid, cu un cuţit înmuiat în apă călduţă.
Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
Pofta buna!