Foi de placinta si strudel din: faina, apa, sare, ulei.
Ingrediente:
300 g făină
circa 150 g apă
sare
ulei
Mod de preparare:
Se cerne pe o planşetă făina. Se face o gropiţă la mijloc in care se toarnă apa şi puţină sare, atât cât să se obţină o cocă potrivit de tare. Se frământă şi se bate bine.
Se lasă aluatul să se odihnească o jumătate de oră pe planşetă, acoperindu-l ca să nu se prindă coajă.
Se acoperă masa cu o faţă de masă mare. Se presară cu făină şi se începe întinderea aluatului.
Dacă este moale, se întinde dintr-odată cu mâinile, dacă este tare, se întinde la început cu vergeaua.
Se lucrează foarte repede, având grijă să nu se rupă foaia.
După ce s-a întins pe toată suprafaţa mesei o foaie de plăcintă, se taie marginile (care se frământă din nou şi se întinde o altă foaie).
Se lasă foaia să se zvânte puţin (dacă se usucă, se rupe). Se stropeşte cu ulei.
Această foaie se poate umple cu mere, dovleac, nuci, legume, etc.
Strudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un ou 2-3 linguri apă un praf sare Pentru umplutură: 550 g brânză de vaci 100 g stafide 50 g nucă mărunţită un ou 150 a zahăr pudră coaja rasă a unei lămâi un pliculeţ […]
Strudel cu peste din: cartofi, ulei, file de peste, vin, smantana, unt, patrunjel, usturoi, foi de placinta. Ingrediente: 400 g cartofi, curăţaţi de coajă 2 linguri cu ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 500 g file de peşte alb, fiert, mărunţit 60 ml vin alb sec 60 ml smântână grasă pentru gătit […]
Strudel cu ciocolata din: faina, ulei, zahar, sare, portocale, ciocolata, amidon, frisca, nuci, gem. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişca lichidă 50 g pudră de migdale […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.