Foi umplute cu spuma de capsuni

Printeaza

Foi umplute cu spuma de capsuni din: faina, oua, zahar, ulei, praf de copt.

Ingrediente:Foi umplute cu spuma de capsuni

  • 650 g făină
  • 2 ouă
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt

Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir (ca la maioneză). Pui şi praful de copt stins în oţet, făina în ploaie şi frămânţi un aluat elastic pe care-l împărţi în patru.Intinzi apoi 4 foi şi o coci pe fiecare câte 10 minute pe dosul tăvii tapetate cu făină.

Când sunt puţin rumenite pe margini sunt gata. Speli căpşunile, le presari cu 150 g zahăr şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi zeama de lămâie.

Amesteci spuma cu căpşunile şi o întinzi între foile coapte şi răcite. Laşi prăjitura la rece 1-2 ore ca să se înmoaie foile, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.