Foi de vita murate
PrinteazaFoi de vita murate din: foi de vita, marar, menta, sare grunjoasa.
- foi de viţă-de-vie
- mărar proaspăt
- mentă
- 1 lingură sare grunjoasă la 1 l apă (pentru saramură)
Mod de preparare:
Culegi foi de viţă cât mai tinere şi le aşezi câte 10-12-15, una peste alta.
Le răsuceşti apoi în suluri şi le aşezi bine îndesate în borcane sau ulcele de pământ.
După fiecare rând de suluri presari frunze tinere de mărar sau, dacă doreşti, mentă.
Deasupra ultimului rând de foi aşezi frunze de viţă întregi.
Inainte de a fi făcute suluri, frunzele de viţă le poţi opări ca să încapă mai multe în vasul respectiv.
Acoperi totul cu o saramură făcută din apă şi sare (1 lingură cu sare la 1 l apă).
Aşezi pentru câteva zile o greutate, sub care pui mai întâi o scândură curată. După 2-3 zile, acoperi vasul cu celofan sau pânză curată.
Pofta buna!