Foie gras cu dulceata
PrinteazaFoie gras cu dulceata din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper.
Ingrediente:
- 1,2 kg foie gras
- 6 felii de paine prajita
- 2 linguri faina
- 100 g unt
- 2 mere
- 12 smochine
- 200 g dulceata de afine
- 2 linguri zeama de lamaie
- 50 g chives
- sare
- piper
Mod de preparare Foie gras cu dulceata:
Tăiaţi ficatul de gâscă în felii de circa 2cm grosime şi presăraţi- le cu sare şi piper, după gust. Puneţi ficatul la frigider până în momentul prăjirii.
Spălaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le în feliuţe.
Topiţi 50 g unt într-o tigaie mare şi căliţi feliile de măr, împreună cu smochinele, 5 minute la foc potrivit.
Adăugaţi dulceaţa şi zeama de lămâie. Amestecaţi şi mai lăsati 2-3 minute la foc iute, să se rumenească puţin. Scoateţi apoi totul pe o farfurie, acoperiţi şi păstraţi la cald.
Intr-o altă tigaie topiţi untul rămas şi prăjiţi feliile de ficat câte 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mare. Scoateţi feliile de ficat rumenite pe un platou.
Serviţi câte 2 felii de ficat la o porţie, puse pe o felie de pâine prăjită, alături de 2 smochine şi 2-3 feliuţe de măr. Stropiţi totul cu sasul cald şi presăraţi cu chives tocat mărunt.
Pofta buna!