Foie gras cu dulceata

Printeaza

Foie gras cu dulceata din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper.

 

Ingrediente:

  •  1,2 kg foie gras
  • 6 felii de paine prajita
  • 2 linguri faina
  • 100 g unt
  • 2 mere
  • 12 smochine
  • 200 g dulceata de afine
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g chives
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Foie gras cu dulceata:

Tăiaţi ficatul de gâscă în felii de circa 2cm grosime şi presăraţi- le cu sare şi piper, după gust. Puneţi ficatul la frigider până în momentul prăjirii.

Spălaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le în feliuţe.

Topiţi 50 g unt într-o tigaie mare şi căliţi feliile de măr, împreună cu smochinele, 5 minute la foc potrivit.

Adăugaţi dulceaţa şi zeama de lămâie. Ameste­caţi şi mai lăsati 2-3 minute la foc iute, să se rumenească puţin. Scoateţi apoi totul pe o farfurie, acoperiţi şi păstraţi la cald.

Intr-o altă tigaie topiţi untul rămas şi prăjiţi feliile de ficat câte 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit spre mare. Scoateţi feliile de ficat rumenite pe un platou.

Serviţi câte 2 felii de ficat la o porţie, puse pe o felie de pâine prăjită, alături de 2 smochine şi 2-3 feliuţe de măr. Stropiţi totul cu sasul cald şi presăraţi cu chives tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.