Foie gras la gratar
PrinteazaFoie gras la gratar din: foie gras, caise, cirese, sare.
- 300 g foie gras
- 10 jumătăţi de caise în sirop
- 20 cireşe în sirop
- sare
Mod de preparare:
Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele cu puţin sirop şi încălzeşte-le 2 minute. Procedează la fel şi cu cireşele, dar separat.
Pune feliile de foie gras pe o lespede încinsă şi frige-le circa 1 minut pe fiecare parte, apoi sărează-le, după gust.
Incălzeşte farfuriile, aşază pe fiecare câte o jumătate de caisă, pune deasupra o felie de foie gras, încă o jumătate de caisă şi acoperă cu altă felie de foie gras.
Decorează cu cireşele calde, câteva felii de caise şi câteva picături de sirop.
Poftă bună!