Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din: escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl Grand Marnier 1 […]
Foie gras cu mandarine caramelizate
PrinteazaFoie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba.
Ingrediente:
pentru foie gras:
- 200 g foie gras
- 2 felii subţiri de bacon
pentru mandarine:
- 10 felii de mandarină
- 2 linguri zahăr
- 20 g unt ulei de arahide
pentru ceapă:
- 1 ceapă roşie de apă
- ulei de arahide
pentru pâine:
- 1 pâine toast albă, întreagă
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul şi feliile de mandarină şi amestecă bine până când acestea se cara- melizează.
Curăţă ceapa, taie-o în rondele subţiri şi trece-le prin faină. Scutură-le de surplusul de făină şi prăjeşte-le în mult ulei de arahide încins.
Aşază bucata de foie gras într-o crăticioară neaderentă şi frige-o pe ambele părţi, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit, pentru câteva minute.
Taie pâinea în felii de circa 1 cm grosime, îndepărtează-le coaja şi pune-le în cuptor până devin crocante.
Montaţi pe farfurie, aşezând ingredientele în această ordine, de jos în sus: pâine, mandarine, o felie de foie gras, bacon şi rondele de ceapă.
Foie gras cu mandarine caramelizate
Poftă bună!
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g unt […]