Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă) 200g x 4 steak-uri de vită 4 felii groase de pâine 300g de sparanghel 300g de cartofi mici pătrunjel, pentru decor ulei […]
Foie gras pane cu brioşe de ceapă
PrinteazaFoie gras pane cu brioşe de ceapă din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce.
Ingrediente:
- 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă
pentru brioşe:
- 500 g ceapă albă
- 30 g unt
- 3 linguri faină albă
- 1 albuş
- 1 crenguţă de cimbru
- sare şi piper
pentru sos:
- 60 g zahăr
- 100 ml oţet de mere
- 2 linguri apă
- 2 linguri smântână dulce
Mod de preparare:
Taie ceapa julien şi pune-o 10 minute în apă rece. Scurge-o şi soteaz-o uşor într-o crăticioară cu unt topit şi cu crenguţa de cimbru.
Presară un praf de sare şi prăjeş- te-o 5 minute, având grijă să nu se coloreze prea tare. Pune puţină faină, amestecă şi lasă la răcit.
Scoate crenguţa de cimbru, bate albuşul spumă şi adaugă-1 în cratiţă. Pune sare şi piper, după gust.
Amestecă bine totul, apoi toarnă această compoziţie în vase individuale (speciale pentru cuptor) unse cu unt şi coace-le în cuptor, la bain-marie, timp de 10 minute.
Taie bucata de foie gras felii cu grosimea de 0,5 cm, pune sare şi piper, după gust, apoi dă-le prin faină.
Prăjeşte-le într-o tigaie pe ambele părţi până devin aurii.
Intr-o crăticioară, caramelizează zahărul cu cele 2 linguri de apă, apoi adaugă oţetul de mere şi smântână.
Lasă la fiert până când scade, obţinând un sos gros. Scoate bucăţile de foie gras din tigaie şi brioşele din forme şi lasă să se răcorească.
Serveşte-le acoperite cu sos, alături de „brioşele” de ceapă. Acest preparat poate fi servit ca fel de sine stătător.
Foie gras pane cu brioşe de ceapă
Poftă bună!