Foie gras cu dulceata din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg foie gras 6 felii de paine prajita 2 linguri faina 100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de lamaie 50 […]
Foie gras cu sos de smochine si ceapa
PrinteazaFoie gras cu sos de smochine si ceapa din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu.
Ingrediente:
- 500 g foie gras proaspat
- 10 g sare
- 10 g piper
Ingrediente sos:
- 100 g de smochine proaspete
- 1 ceapa rosie
- 10 g zahar
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se taie 4 bucati groase de ficat, se da la cuptor 3 minute, la 100 grade C, apoi se preseaza 24 de ore in frigider, se presara cu sare si piper.
Se taie smochinele bucati.
Se curata ceapa si se taie bucati, se pune pe foc cu zaharul 5 minute, se stinge cu vin si se mai tine pe foc 20 minute, dupa care se da la rece. Se servesc reci.
Foie gras cu sos de smochine si ceapa
Pofta buna!
Carpaccio de legume cu foie gras
Carpaccio de legume cu foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi […]
Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu Mod de preparare: Se taie 4 bucati groase de ficat, se […]