Ficatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoate, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!
Foie gras cu spumă din lichior de ouă
PrinteazaFoaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic.
Ingrediente:
- 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare)
- 1/2 linguriţă oţet balsamic
- 50 g ghimbir
- 20 g zahăr
pentru spumă:
- 200 ml lichior de ouă
- 4 albuşuri
- 1/2 linguriţă oţet balsamic
Mod de preparare:
Ca să pregăteşti dulceaţa de ghimbir, taie-l în fâşii subţiri, opăreşte-l de patru ori cu apă clocotită, scurge-l bine, apoi pune-l într-o crăticioară împreună cu zahărul şi fierbe-1 până când se formează un sirop gros.
Ai grijă să amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Prepară spuma: pune într-un bol lichiorul de ouă, albuşurile şi o picătură de oţet balsamic, apoi bate bine cu telul.
Incălzeşte vasul puţin la foc, apoi pune-l la bain-marie pentru a menţine conţinutul la temperatura camerei.
Incinge bine o tigaie de fontă unsă cu puţin unt. Prăjeşte uşor ficatul pe ambele părţi şi dă-l imediat la cuptor, la temperatura de 200° C, pentru circa 5 minute.
Zvântă-l cu hârtie absorbantă şi serveşte-1 însoţit de spuma din lichior de ouă. Poţi turna alături o picătură de oţet balsamic.
Foie gras cu spumă din lichior de ouă
Poftă bună!
O reteta de muschi de vita cu foie gras din: muschi, ficat de rata, portocala, miere, otet balsamic, amaretto disaronno, coniac, zahar brun, suc de lamaie si coaja de portocale. Ingrediente: Muschi de vita 150 g Ficat de rata 150 g Portocala o buc. (400 g) Miere 10 g Otet balsamic 8 ml Amaretto disaronno […]