Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din: faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi, sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper.
pentru foitaj:
- 160 g faină albă
- 80 ml apă
- 200 g margarină
- sare
pentru foietaj:
- 16 felii piept de porc
- 4 hribi medii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri sos bechamel
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară un foitaj uşor sărat, întinde-l cu sucitorul, apoi taie-l în pătrate cu laturile de circa 8-10 cm. Aşază-le într-o tavă şi pune-le în cuptorul încălzit la 220° C. Ţine-le la copt până când aluatul capătă o culoare uşor aurie.
Curăţă şi toacă ceapa şi usturoiul, apoi căleşte-le într-o tigaie cu ulei de măsline până se fac maronii. Spală hribii sub jet de apă, usucă-i uşor cu prosoape de hârtie, apoi taie-i în lamele subţiri. Adaugă hribii în tigaia cu ceapă şi usturoi, toarnă vinul şi pune totul la fiert (dacă scade prea mult, adaugă puţină supă de legume). Condimenteză cu sare şi piper, după gust, apoi adaugă sosul bechamel.
Montează pe farfurie, aşezând un pătrat de foitaj, 1 lingură amestec de ciuperci, 2 felii de piept de porc ţinute în prealabil circa 10 secunde în cuptorul cu microunde, la gradaţia maximă (sau prăjite uşor într-o tigaie, fără ulei), pentru a deveni crocante.
Repetă operaţiunea şi termină cu un pătrat de foitaj acoperit cu 1 lingură de ciuperci. Presară puţin pătrunjel tocat şi serveşte preparatul fierbinte.
Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi
Poftă bună!
Foarte bun pieptuld e porc cu usturoi