Foietaj cu sparanghel si salau

Printeaza

Foietaj cu sparanghel si salau din: foietaj congelat, sparanghel verde, sare, oua, file de salau sau calcan, vin, ceapa, unt, piper, lamaie, creme fraiche, hasmatuchi, faina.

Ingrediente:Foietaj cu sparanghel si salau

  • 200 g foietaj congelat
  • 500 g sparanghel verde sare
  • 1 gălbenuş
  • 200 g file de şalău sau de calcan
  • 75 ml vin alb sec
  • 1 ceapă mică (şalotă) tocată
  • 200 g unt
  • piper
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de creme fraîche
  • 1 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc)
  • făină pentru întins foietajul

 

Mod de preparare:

Se decongelează foietajul. Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C. Se curăţă partea de jos a sparanghelului, iar capetele se taie. Apoi sparanghelul se fierbe al dente în apă cu sare circa 8 minute, după care se scoate şi se scurge. Se păstrează 75 ml de zeamă.

Se întinde foietajul pe blatul presărat cu făină, până când devine gros de cca. 5 mm. Se taie apoi în 4 dreptunghiuri egale, care se ung cu gălbenuşul bătut şi se coc 5-8 minute în cuptorul preîncălzit la 225 °C, până când se rumenesc.

Se spală peştele, se tamponează, se taie în 4 porţii şi se fierbe la aburi 4-5 minute, până când este făcut. Se fierbe zeama de sparanghel împreună cu vinul şi ceapa până când scade la jumătate, apoi se adaugă bucăţele de unt.

Se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie şi se îndepărtează de pe foc. Se adaugă creme fraîche. Se spală hasmaţuchiul, se scutură şi se adaugă frunzuliţe la sos.

Bucăţile de foietaj se taie pe mijloc, pe orizontală. Se taie apoi firele de sparanghel în jumătate şi se aşează pe partea de jos a bucăţilor de foietaj. Deasupra se aşează o bucată de peşte, se stropeşte.cu sos şi se acoperă cu capacul de foietaj.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.