Foietaj cu praz si costita

Printeaza

Foietaj cu praz si costita din: costita, unt, praz, vin, smantana, foietaj si cimbru.

 

Ingrediente:Foietaj _cu_praz_si_costita

  • 100 g costita, taiata cuburi
  • 20 g unt
  • 2 fire praz, taiat felii
  • 100 ml vin alb sec
  • 6 linguri smantana
  • 500 g foietaj
  • 4 fire cimbru, sfaramat

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte costiţa 10 min, până când se rumeneşte. Lasă deoparte.

Incinge untul în acelaşi vas şi prăjeşte prazul, presară sare şi piper 5 min. Stinge cu vinul şi lasă să fiarbă 5 min până când prazul se pătrunde şi aproaspe tot lichidul s-a evaporat.

Adaugă 3 linguri smântână şi adaugă costiţa prăjită, la vasul deoparte de pe foc.

Pe o suprafaţă presărată cu făină întinde aluatul într-o foaie subţire şi decupează 6 discuri de 12 cm.

Marchează o margine de 1 cm de jur împrejur şi aşază pe tava de copt.

Unge cu smântână rămasă mijlocul fiecărei tarte şi apoi pune deasupra amestec de costiţă cu praz.

Presară cu jumătate din cimbru şi dă la cuptor 15-20 min. Serveşte presărate cu cimbrul rămas.

Foietaj cu praz si costita

Foietaj _cu_praz_si_costita

Pofta buna!

 

 

 

 

Lasagna cu sparanghel si somon

Foietaj cu sparanghel si salau

Foietaj cu sparanghel si salau din: foietaj congelat, sparanghel verde, sare, oua, file de salau sau calcan, vin, ceapa, unt, piper, lamaie, creme fraiche, hasmatuchi, faina. Ingrediente: 200 g foietaj congelat 500 g sparanghel verde sare 1 gălbenuş 200 g file de şalău sau de calcan 75 ml vin alb sec 1 ceapă mică (şalotă) […]

Rulada din foietaj

Rulada din foietaj

Rulada din foietaj din: foietaj, usturoi, ceapa, rosii, fasole, porumb, carne tocata, oua, sare, piper, boia, hasmatuchi, piper Cayenne. Ingrediente: 1 pachet foietaj congelat (450 g) 1 căţel de usturoi 1 ceapă 2 roşii 1 conservă de fasole roşie (400 g) 1 conservă de porumb (400 g) 400 g carne tocată amestecată 2 ouă sare piper 1/2 linguriţă […]

Turendouri in foietaj

Turendouri in foietaj

Turendouri în foietaj din: muschi de vita, foietaj, oua, ficat de pasăre, sunca, cascaval, sos alb, macaroane, mazare, ciuperci, unt, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muşchi de vita 200 g foietaj 3 ouă 200 g ficat de pasăre 100 g şuncă 50 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre fină […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.