Foietaj cu somon şi spanac
PrinteazaO reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper.
pentru foitaj:
- 80 g faină albă
- 40 ml apă
- 100 g margarină
- sare
pentru foietaj:
- 350 g file de somon
- 200 g foitaj
- 250 g spanac proaspăt
- 1 ou
- 100 ml smântână proaspătă
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri lapte
- sare şi piper
pentru spumă:
- 100 ml suc de roşii
- 150 ml smântână proaspătă
- 5 g gelatină
- busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară foitajul. Taie în cubuleţe 150 g de somon.
Toacă foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi înăbuşă-le cu 2 linguri de apă şi puţină sare.
Pune restul de somon tăiat bucăţi într-un vas şi zdrobeşte-l, apoi adaugă ceapa şi usturoiul, albuşul (păstrează gălbenuşul) şi smântână rece.
Omogenizează bine.
Pune compoziţia într-un vas termorezistent, adaugă somonul tăiat cubuleţe şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Spală şi opăreşte spanacul 30 de secunde în apă cu sare. Scurge-l şi stoarce-l bine.
Intinde aluatul şi căptuşeşte cu el 4 forme de aluminiu. Aşază pe fundul fiecăreia un strat subţire de spanac, umple cu compoziţia de somon şi acoperă cu un alt strat de spanac.
Pune deasupra un capac de aluat şi lipeşte-i marginile, unindu-1 cu aluatul din formă.
Unge cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de lapte şi pune formele la copt în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 10-15 minute.
Inmoaie gelatina în apă rece. încălzeşte sucul de roşii, adaugă gelatina stoarsă, amestecă şi lasă la răcit.
Bate smântână, amestec-o uşor cu sucul de roşii, cu puţin busuioc, sare şi piper, după gust, şi pune în frigider să se întărească.
Serveşte foietajul de somon şi spanac însoţit de un bulgăraş de spumă de roşii.
Foietaj cu somon şi spanac
Poftă bună!
Incoming search terms:
- somon in foietaj cu spanac