Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

Printeaza

Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar pudra.

 

Ingrediente:Foitaj_cu_capsuni_rom_si_crema_de_vanilie

  • 500 g aluat fraged, gata preparat
  • 500 g capsuni, feliate
  • 5 linguri rom
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite frunze de menta, tocate
  • 1 ou batut
  • 1 lingura zahar
  • 600 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intinde o foaie de aluat fraged de cea 60x20cm; împătureşte-o şi ţine-o la frigider 30 min.

Taie din foaie discuri de cea 3x19cm; pune-le pe o tavă de copt unsă cu unt şi înţeapă-le cu o furculiţă. încinge cuptorul la 6/200’C.

Intre timp, marineazâ căpşunile în 3 linguri de rom, zahăr tos, vanilie şi mentă.

Unge foile de aluat cu ou şi presară cu zahăr. Coace 15 min, până creşte şi se rumeneşte. Lasă să se răceasa.

Bate frişca împreună cu zahărul pudră şi restul de rom, până se întăreşte uşor.

Pune o foaie de aluat pe un platou, întinde jumătate din cantitatea de frişca şi o treime din căpşuni, acoperă cu o altă foaie de aluat, şi repetă ca mai sus cu frişca şi o treime de căpşuni.

Acoperă cu restul de fructe şi serveşte.

 

Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

Foitaj_cu_capsuni_rom_si_crema_de_vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. un deliciu! 🙂

  2. M-ai inebunit cu foietajul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.