Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie
PrinteazaFoitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar pudra.
- 500 g aluat fraged, gata preparat
- 500 g capsuni, feliate
- 5 linguri rom
- 2 linguri zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite frunze de menta, tocate
- 1 ou batut
- 1 lingura zahar
- 600 ml frisca
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Intinde o foaie de aluat fraged de cea 60x20cm; împătureşte-o şi ţine-o la frigider 30 min.
Taie din foaie discuri de cea 3x19cm; pune-le pe o tavă de copt unsă cu unt şi înţeapă-le cu o furculiţă. încinge cuptorul la 6/200’C.
Intre timp, marineazâ căpşunile în 3 linguri de rom, zahăr tos, vanilie şi mentă.
Unge foile de aluat cu ou şi presară cu zahăr. Coace 15 min, până creşte şi se rumeneşte. Lasă să se răceasa.
Bate frişca împreună cu zahărul pudră şi restul de rom, până se întăreşte uşor.
Pune o foaie de aluat pe un platou, întinde jumătate din cantitatea de frişca şi o treime din căpşuni, acoperă cu o altă foaie de aluat, şi repetă ca mai sus cu frişca şi o treime de căpşuni.
Acoperă cu restul de fructe şi serveşte.
Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie
Pofta buna!
un deliciu! 🙂
M-ai inebunit cu foietajul asta